Ramazan pidesi

Kaç
Kişilik
0 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Ramazan pidesi tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 2.5 su bardağı buğday unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
- Çörekotu
- Susam
Ramazan pidesi Nasıl Yapılır
Un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kasede harmanlayın. Yumurta, tereyağı, su ve sütü ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp yoğurun. Elinizle bastırarak pasta tabağı büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika daha dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!