ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ RAMAZAN PİDESİ

RAMAZAN PİDESİ

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ramazan pidesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörekotu
  • Susam
Ramazan pidesi Nasıl Yapılır

Un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kasede harmanlayın. Yumurta, tereyağı, su ve sütü ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp yoğurun. Elinizle bastırarak pasta tabağı büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika daha dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!