ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ RAMAZAN PİDESİ

Ramazan pidesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ramazan pidesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 ml su
  • 250 ml süt
  • 10 gr yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kepekli un

Üzeri için

  • Çörek otu
  • Susam

Ramazan pidesi Nasıl Yapılır

Ramazan sofralarınız için pidenizi kendiniz hazırlayın. Süt ile suyu bir tencereye alıp hafif ısıtın. Tereyağına toz şeker ilave edin. Karışımı derin bir kaba alın. Un, tuz ve mayayı harmanlayıp ekleyin. Sütlü karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tahta kaşıkla karıştırıp kabarıklığını alın. Fırın tepsisini hafif yağlayıp kepekli un serpin. Hazırladığınız hamura pide şekli verip unladığınız tepsiye yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerine fırça ile zeytinyağı sürün. Susam ve çörek otu serpip 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.