Ramazan pidesi

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Ramazan pidesi tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 250 ml su
- 250 ml süt
- 10 gr yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kepekli un
Üzeri için
- Çörek otu
- Susam
Ramazan pidesi Nasıl Yapılır
Ramazan sofralarınız için pidenizi kendiniz hazırlayın. Süt ile suyu bir tencereye alıp hafif ısıtın. Tereyağına toz şeker ilave edin. Karışımı derin bir kaba alın. Un, tuz ve mayayı harmanlayıp ekleyin. Sütlü karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tahta kaşıkla karıştırıp kabarıklığını alın. Fırın tepsisini hafif yağlayıp kepekli un serpin. Hazırladığınız hamura pide şekli verip unladığınız tepsiye yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerine fırça ile zeytinyağı sürün. Susam ve çörek otu serpip 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın. Servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!