ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ PASTIRMALI PİDE

PASTIRMALI PİDE

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı pide tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 500 g un
  • Tuz

İç harcı için

  • 2 yumurta
  • 250 g pastırma

Üzeri için

  • Taze kekik
Pastırmalı pide Nasıl Yapılır

Mayayı ılık suyla karıştırıp kabarıncaya kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp kabaran mayayı ilave edin. Su ve tuz ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp kabarıncaya kadar bekletin. Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın. İnce doğradığınız pastırmaları ekleyip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 cm çapında elinizle açın. Üzerine pastırmalı harçtan yayıp kenarını katlayarak yuvarlak pide şeklinde kapatın. Pideleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Taze kekik dallarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!