ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ KAVURMALI PİDE

KAVURMALI PİDE

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavurmalı pide tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 40 g yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz

İç harcı için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 250 g kavurma
  • Karabiber
  • 6 yumurta

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçeği yağı
  • 6 yumurta
Kavurmalı pide Nasıl Yapılır

Mayayı ılık sütte eritin ve kabarana kadar bekletin. Unu bir kaba alıp ortasını açın ve erittiğiniz tereyağı, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. İç harcı için salça, kavurma ve karabiberi hafif soteleyin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı oval şekilde açıp, iç harcından paylaştırın. Pidelerin kenarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine Ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişmesine yakın fırından alıp üzerlerine yumurta kırıp tekrar fırına verin. Yumurtalar pişince fırından alın. Taze kekikle süsledikten sonra servis yapın. 


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!