Kavurmalı Pide

Kavurmalı Pide
24 Haziran 2023

Kahvaltı sofralarında yer verilen kavurma; yumurta, börek ve pide tariflerinde de kullanılır. Hazırsanız, şık sunumu ve lezzetiyle kavurmalı pide nasıl yapılır birlikte görelim. Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla evde pide hamuru yapımını da notlarınız arasına ekleyin.

Kavurma yerine, etli pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kavurmalı Pide için

Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 250 gr kavurma
  • 2 domates
  • 5 sivribiber
  • 2~3 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
Kavurmalı Pide

Nasıl Yapılır

  1. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
  2. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
  3. Domates ve biberi ufak doğrayın, maydanozu ince kıyın. Salça, et, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak harcı hazırlayın.
  4. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı oval şekilde açıp, harcı paylaştırın.
  5. Pidelerin kenarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün.
  6. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Okuyucularımız tarafından çok beğenilen kıymalı pide tarifini de notlarınıza ekleyin.

Servis Önerisi
  • Kavurmalı pide yanında ayran ile birlikte tüketilebilir.
Püf Noktası
  • Kavurmalı pideye yumurta kırarak servis edebilirsiniz. 
  • Kavurmalı pideyi açık olarak servis ederseniz daha iyi olur. 
  • Konserve kavurma kullanıyorsanız fazla tuzlu olmaması açısından içerisine tuz koymamalısınız.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo