ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ CEVİZLİ KETE

Cevizli kete

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli kete tarifi için malzemeler

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 75 gr tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı haşhaş
  • 1 çay kaşığı tuz

Cevizli kete Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor.Şimdi başlayalım.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, süt, yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve tuzu ilave edip pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerine bir bez örtüp oda ısısında 1 saat bekletin.

Tereyağını eritip ılıtın. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaların üzerine tereyağı sürüp ceviz serpiştirin. Her hamuru rulo şeklinde sarın. Parmaklarınızla sıkıştırarak ruloyu iki kenarından çekip uzatın. Bir ucundan sarmaya başlayarak gül şekli verin. Elinizle orta kısmına bastırın.

Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Hamurları tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:05:09

Yazdığından daha fazla un ve şeker koymak gerekiyor

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.