ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ BOL PEYNİRLİ PİDE

Bol peynirli pide

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bol peynirli pide tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı + 1/5 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

İç malzeme için

  • 500 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 300 gr rendelenmiş tulum peyniri
  • 150 gr dilimlenmiş mozarella peyniri
  • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/6 demet ince kıyılmış maydanoz

Bol peynirli pide Nasıl Yapılır

Derin bir kabın içine 6 su bardağı unu alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra sütün tamamını, yoğurdu, ayçiçek yağını ve yumurtayı ekleyin. Önce ortadaki sıvı yağları parmak uçlarınızla karıştırın. Daha sonra kenarlarından un almaya başlayarak kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye yoğurun. Üzerini kağıt havluyla kapatarak ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamuru 10 parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle yuvarlayıp uzun dar dikdörtgen şekil verin. Taze kaşar peyniri, mozarella ve tulum peynirini karıştırın. Pidenin üzerine serpin. Kenarlarını kıvırdıktan sonra yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.