Girit Usulü Çullama

Girit Usulü Çullama
14 Mart 2024

Çullama, milföy hamuru ve tavuk eti ile hazırlanan özel bir yemektir. Görünümü ve lezzeti ile klasik börek tariflerine benzer. Özellikle Akdeniz, Ege ve Kıbrıs mutfağında rastlanır. Hazırsanız, Sevgili Ayfer Yavi'den Girit usulü çullama nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Girit Usulü Çullama için

Malzemeler

  • 5 yufka

İç harcı için:

  • 1 adet tavuk (haşlayıp kemiklerini ayıklayın, suyunu ayırın)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • ½ yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • ½ yemek kaşığı tuz

Aralara sürmek için:

  • ½ su bardağı eritilmiş tereyağı
Girit Usulü Çullama

Nasıl Yapılır

  1. 2.5 bardak pirinç ıslatın. Tavuk parçalarını, 1 büyük soğanı, çam fıstığını, zeytinyağı ve tereyağı ile kavurun. 
  2. Pirinçleri süzün, tavuklara ilave ederek kavurmaya devam edin. 
  3. Kuş üzümü, 1 yemek kaşığı tarçın, karabiber, tuz ilave ederek malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar tavuk suyu koyun, 5 dakika orta ateşte, sonra altını kısarak pişirin. 
  4. Tepsinizi yağlayın, 3 yufkayı aralarını yağlayarak yerleştin. Üzerine iç pilav ve onun üzerine son 2 yufkayı serin. 
  5. Yaklaşık 1.5 bardak tavuk suyunu tepsinin üzerine dökün, fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo