Milföy mantı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Milföy mantı tarifi için malzemeler
- 1 paket milföy hamuru 100 gr kıyma 1 soğan Tuz
- karabiberÜzeri için: 30 gr tereyağı 1 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak Toz kırmızıbiber
Milföy mantı Nasıl Yapılır
Soğanı temizleyip kıyın. Kıymayı soğan, tuz, karabiber ilave ederek yoğurun. Milföy hamurlarını tepsiye yerleştirin. Yumuşadığında bir milföyü önce dört eşit parçaya sonra da her parçayı tekrar dört eşit parçaya kesin. Her parçaya nohut büyüklüğünde kıyma harcı yerleştirin. Hamurun dört ucunu bir araya getirerek kapatın ve yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.
Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu sarımsak ve tuz ile çırpın. Fırından çıkardığınız mantıları servis tabağına alın üzerine yoğurt ilave edin. Tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyin. Mantının üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.
Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu sarımsak ve tuz ile çırpın. Fırından çıkardığınız mantıları servis tabağına alın üzerine yoğurt ilave edin. Tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyin. Mantının üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Misafir12.10.2016 17:27:54
bi gece önceden yapsam buzdolabına koysam pişirmeden ya da pişirip bi gece bekletsem servis zamanı ısıtsam olur mu

Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!