ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER HALİL İBRAHİM SOFRASI KEBABI

HALİL İBRAHİM SOFRASI KEBABI

4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Halil İbrahim sofrası kebabı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4

5 mantar 1 havuç 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 100 gr kıyma 1 dilim ekmek içi 1 soğan 6 milföy hamuru 2 soyulmuş sosis 1 yumurta sarısı Tuz

  • karabiber
  • kimyon Püre için: 3 patates 1 çorba kaşığı margarin 1.5 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz
Halil İbrahim sofrası kebabı Nasıl Yapılır

Mantar ve havuçları haşlayıp incecik kıyın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın.

Soğanı kıyın. Kıyma, ekmek içi, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparın. Ortalarına mantarlı karışımdan ekleyip yuvarlayın.

Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Margarin, süt ve tuz ilave edip 5 dakika pişirin. 

Milföy hamurunun üzerine hazırladığınız köfteleri çapraz şekilde dizin. Ortasına patates püresi ekleyin. Sosisleri 2 şer santim uzunluğunda dilimleyip hamurun köşelerine birer tane yerleştirin. 4 milföy hamurunu da bu şekilde hazırlayın. 

Kalan 2 milföy hamurundan yarım santim kalınlığında şeritler kesin. Şeritleri milföylerin üzerine kafes şeklinde dizin ve yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.