ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ YAĞ MANTISI

Yağ mantısı

Yağ mantısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yağ mantısı tarifi için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı un

İç malzemesi için:

  • 1-2 adet sivri biber
  • 300 g orta yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Sosu için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı su

Üzeri için:

  • Çırpılmış sarımsaklı süzme yoğurt

Yağ mantısı Nasıl Yapılır

  • Hamuru için 1 bardak ılık suyun içinde maya ile şekeri karıştırın. Mayalanması için 10 dakika bekletin.
  • Hamur yoğurma kabının içine mayalı suyu, yumurtayı, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu karıştırın. Azar azar unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç bir folyo ile örtün ve oda ısısında mayalanması için yarım saat bekletin.
  • İç malzemesi için kıyılmış sivri biberi, kıymayı, tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyip yoğurun.
  • Sos için sos tenceresinde tereyağı ile sıvı yağı ısıtın. Salçayı ekleyip birkaç dakika karıştırın. Suyu ve kalan malzemeyi ekleyip, orta ateşte 5 dakika pişirin.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve iki eşit bezeye bölün. Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde, oklava yardımı ile yarım santim kalınlığında hazır yufkadan biraz daha küçük bir yufka açın. Açtığınız hamurlardan çay bardağının ağzı ile yuvarlak hamurlar elde edin. Her hamurun ortasına kıymalı iç malzemeden yerleştirin. Hamurun kenarlarını, ortası açık kalacak şekilde içe doğru pile pile katlayın. Hamurları un serpilmiş tepsinin içinde biriktirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Mantıları servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurdu ve salça sosunu gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.