ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ PRATİK TOKAT MANTISI

> PRATİK TOKAT MANTISI
Pratik Tokat mantısı
4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pratik Tokat mantısı tarifi için malzemeler
  • Pratik Tokat mantısı

Hamuru için

  • 200 g buğday unu
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 120 g orta yağlı kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 lt su
  • Tuz

Sunum için

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Kuru nane, kimyon, pul biber, kekik
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
Pratik Tokat mantısı Nasıl Yapılır

  • Bir tavada tereyağını eritip kıyılmış sarımsakları, kıyılmış maydanozu ve kıymayı kavurun. Tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Çukur bir kapta buğday ununu, yumurtaları, sütü ve bir tutam tuzu bulamaç haline gelene dek çırpın. Bulamaç haline getirmiş olduğunuz karışımı bir krema torbasına aktarın. Torbanın ucunu huni şeklinde sıkıp, ucunu makasla çok az kesin (Hamurun incecik akmasını sağlamak için).
  • 1 lt suyu geniş ve derin bir tavada kaynatın. Hamur torbasındaki karışımı suyun içine, incecik iplik şeklinde ve her tarafına dağılacak şekilde sıkın. Hamurları 5 dakika kaynar suyun içinde haşladıktan sonra kaşıkla suyundan da alarak kıymalı karışıma ekleyin. Hamurlu ve kıymalı karışımı tekrar ocağın üzerine alarak birkaç taşım daha kaynatın. Sıcakken servis tabağına aktarın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.