Zencefilli Kurabiye

Zencefilli Kurabiye
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zencefilli Kurabiye için

Malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 110 gr esmer şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 çay kaşığı toz zencefil
  • Yarım su bardağı bal

Üzeri için

  • 240 gr pudra şeker
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Zencefilli Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, şeker ve yumurta sarısını mikserle çırpın. Bal, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse un veya bal ilavesi yapın.
  2. Hamuru unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında açın. Kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Yumurta akını ve limon suyunu mikserle çırpın. Pudra şekeri azar azar ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. 
  4. Yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurup kurabiyeleri dilediğiniz gibi süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar
avatar
Mervee2233
YORUM 16 Aralık 2023, 16:50
Püf noktaları var mı?
avatar
Lezzet Dergisi YORUM 18 Aralık 2023, 12:18
Merhaba, 1) Yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. 2) Çırpma işlemini mutlaka mikserle yapın. 3) Hamuru çok ince veya çok kalın açmamaya özen gösterin. 4) Pişirme işleminden önce fırını ısıtmayı unutmayın.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo