ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ TAHİNLİ ÇÖREK

Tahinli çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3~3.5 su bardağı un
  • 40 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Toz şeker
  • Susam

Tahinli çörek Nasıl Yapılır

Lezzet hamurişi tarifleri özel günlerinizde de yanınızda. Mayayı süt ve şekerle birlikte karıştırarak eritin. Tereyağı, ayçiçeği yağı ve azar azar unu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurdan bezeler kopartıp unlanmış tezgahta oklava ile açın. Üzerine tahin gezdirip toz şeker serpiştirin. Rulo şeklinde sarıp kendi etrafında dolayın ve elinizle üzerine bastırarak yassılaştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve toz şeker serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.