Kandil Simidi

Kandil Simidi
26 Ocak 2023

Kandilin vazgeçilmezi mahlepli kandil simidi tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Ülkemizde her kandil geleneksel olarak dağıtılan kandil simidi, tuzlu ve susamlı kurabiye şeklindedir. Şekli yuvarlak olduğu için, simit adı verilmiştir. Ana malzemeleri un, mahlep, susamdır. İsteğe göre çörek otu da eklenebilir. Genellikle paketler halinde satılsa da, kandil simidi yapılışı oldukça kolaydır. Hazırsanız, mahlepli kandil simidi nasıl yapılır, kandil simidi püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

1 Adet Kandil Simidi Kaç Kalori?

  • Bir adet kandil simidi ortalama 165, bir porsiyon simit ise yaklaşık 335 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Dilerseniz, glutensiz fit ve diyet kandil simidi tarifini de deneyebilirsiniz.

Alternatifler için diğer pratik hamur işi tariflerine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kandil Simidi için

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı susam
Kandil Simidi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını küp şeklinde doğrayın. Mahlep, tuz, şeker ve birlikte elenmiş un ile kabartma tozunu yoğurma kabında karıştırın. Ufalanmış tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla karışıma yedirin. 
  2. Sirke, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  3. Buzdolabından çıkardığınız hamuru yumuşaması için oda ısısında 10 dakika bekletin. 
  4. Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susama batırın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında susamlar kızarana kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kullanacağınız tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Fırını tarife başlarken ısıtın. Bu sayede her tarafın eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • İsteğe göre mahlep kullanmayabilirsiniz.
  • Kabartma tozuna ek olarak bir çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Üst kısmında susama ek olarak çörek otu kullanarak farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo