ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ LOKUMLU KURABİYE

Lokumlu kurabiye

Kaç
Kişilik

30 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lokumlu kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 150 g tereyağı

İçi için

  • Arzu ettiğiniz çeşitte lokum

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Lokumlu kurabiye Nasıl Yapılır

Un, kabartma tozu ve pudra şekerini derin bir yoğurma kasesine alıp karıştırın. Üzerine oda sıcaklığındaki yoğurt ve tereyağını ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru dört parçaya ayırıp unlu tezgahta merdane yardımıyla açın. Hamurdan bıçakla 1.5-2 cm kalınlığında şeritler kesin. Lokumları iki parçaya bölüp hamur şeridinin ucuna koyup sarın. Lokumlu kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.