ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ HAŞHAŞ TOHUMLU KURABİYE

HAŞHAŞ TOHUMLU KURABİYE

Haşhaş tohumlu kurabiye
9 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaş tohumlu kurabiye tarifi için malzemeler
  • 250 g tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı susam
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Haşhaş tohumu
Haşhaş tohumlu kurabiye hazırlanışı

  • Tereyağı, ayçiçek yağı, üzüm sirkesi, toz şeker, kabartma tozu, susam ve bir tutam kadar tuzu geniş bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde un ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan parçalar kopartıp elinizle rulolar hazırlayın. İki ruloyu birlikte döndürüp burgu şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!