ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ HAŞHAŞ TOHUMLU KURABİYE

Haşhaş Tohumlu Kurabiye

Haşhaş tohumlu kurabiye

Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaş Tohumlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı susam
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Haşhaş tohumu

Haşhaş Tohumlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, ayçiçek yağı, üzüm sirkesi, toz şeker, kabartma tozu, susam ve bir tutam kadar tuzu geniş bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde un ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan parçalar kopartıp elinizle rulolar hazırlayın. İki ruloyu birlikte döndürüp burgu şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!