ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ACIBADEM KURABİYESİ (AMARETTİ)

Acıbadem kurabiyesi (Amaretti)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acıbadem kurabiyesi (Amaretti) tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr badem içi
  • Az miktarda sade tam buğday unu
  • 225 gr pudra şekeri
  • 2 yumurta akı
  • 1 çay kaşığı badem esansı
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Acıbadem kurabiyesi (Amaretti) Nasıl Yapılır

Fırını önceden 160 dereceye ayarlayın. Bademleri 1-2 dakika kaynar suda bekletin. İyice süzdükten sonra kağıt havlu içinde ovup kabuklarını soyun. Bademleri fırın tepsisine yayıp 10-15 dakika kadar kavurun. Bademlerin yanmamasına dikkat edin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatın. Bademlerin üzerine az miktarda un serpin. Bademlerin yarısını bir miktar pudra şekeriyle mutfak robotunda çekin. Yumurta aklarını temiz bir kasede köpük gibi olana kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyin ve sert topaklar oluşana kadar çırpmaya devam edin. Metal bir kaşıkla kalan pudra şekerini, bademleri, badem ve vanilya esansını dikkatlice ekleyin. Badem karışımını bir hamur torbasına doldurun. Torbanın ucuna düz bir duy takın. Karışımı ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar halinde fırın tepsisine sıkın. Üzerine pudra şekeri serpin ve 2 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. Soğuması için bir ızgara telinin üzerine alın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.