ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KİŞ TARİFLERİ BEZELYELİ KİŞ

BEZELYELİ KİŞ

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli kiş tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Hamur malzemesi Yarım paket (125 gr) margarini 1.5 su bardağı un 1 yumurta 3 çorba kaşığı soğuk su 1 tutam tuz Üzeri için: 2 çorba kaşığı 500 gr iç bezelye 4 dal taze soğan 6

7 dilim salam 2

3 dal dereotu Yarım su bardağı süt kreması 2 yumurta 1 su bardağı sıcak su Tuz

  • karabiber
Bezelyeli kiş Nasıl Yapılır

Unu derin bir kaba alın. Tuz, çırpılmış yumurta, soğuk su ve soğuk margarini ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp jelatin kağıtla sarın. Buzdolabının alt kısmında yarım saat dinlendirin.

Bezelyeyi yıkayıp süzün, dereotunu kıyın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. 2 kaşık margarini tencerede eritip soğanı sote edin. Bezelye, dereotu ve sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Kapağını açıp yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.

20 santim çapında, 3 santim derinliğindeki tart kalıbını yağlayın. Hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile 3-4 santim kalınlığında açın. Hamuru kalıba alıp kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında 10 dakika bekletin.

Hamurun üzerine salam dilimlerini döşeyip bezelyeli karışımı yayın. Yumurta ve süt kremasını ayrı bir kasede karıştırıp bezelyelerin üzerine gezdirin. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile örtün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu çıkarın ve 10 dakika daha fırınlayın. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.