ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ ZEYTİNLİ EKMEK

> ZEYTİNLİ EKMEK
0 Kişilik
Hazırlama 1 saat 30 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli ekmek tarifi için malzemeler
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 su bardağı ılık su
Zeytinli ekmek Nasıl Yapılır

*Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

*Un, tuz, maya, pulbiber, zeytinler ve kavrulmuş soğanı bir kasede harmanlayın. Üzerine ılık suyu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ve su miktarını artırın.

*Unlanmış tezgahta hamuru 5 dakika yoğurun. Üzerine nemli temiz bir bez örterek 40 dakika bekletin.

*Baton kek kalıbını zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru tekrar yoğurup kalıba yerleştirin. Üzerine bez örterek kabarıncaya kadar bekletin.

*Hamurun üzerine bıçakla çizikler atıp 220 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.