ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ TAZE OTLU EKMEK

Taze Otlu ekmek

Taze Otlu ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze Otlu ekmek tarifi için malzemeler

  • 500 g un
  • 6 g kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam toz şeker
  • 8-10 dal dereotu
  • 8-10 dal maydanoz
  • 3-4 dal taze kekik
  • 7-8 taze soğan
  • Zeytinyağı

Taze Otlu ekmek Nasıl Yapılır

Unu geniş bir kaba alarak ortasını havuz şeklinde açın ve kuru maya, ılık su, tuz ve toz şekeri ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar dinlendirin. İnce kıydığınız otları mayalanan hamura ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Üzerini tekrar nemli bir bezle örterek 30 dakika daha dinlendirin. Kabaran hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.