ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ TAZE OTLU EKMEK

Taze otlu ekmek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze otlu ekmek tarifi için malzemeler

  • 4 su bardağı buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ¼ demet maydanoz
  • 3~4 dal taze biberiye
  • 3~4 dal taze fesleğen
  • 3~4 dal taze kekik
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı ılık su

Taze otlu ekmek Nasıl Yapılır

Derin bir kaseye unu alıp üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp zeytinyağı, ılık süt ve ele yapışan bir kıvama gelinceye kadar ılık su ilavesi yapıp iyice yoğurun. Son olarak üzerine ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip tekrar yoğurun. Elinizi çok az unlayarak hamuru yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamura istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. 20 dakika kadar bekletin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin. Yumuşak kalması için ılındıktan sonra üzerini mutfak beziyle örtün. Dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.