ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ SARIMSAKLI VE KEKİKLİ EKMEK

Sarımsaklı ve kekikli ekmek

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı ve kekikli ekmek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 küp şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 3~5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 su bardağı buğday unu

Üzeri için

  • Zeytinyağı
  • Beyaz haşhaş tohumu

Sarımsaklı ve kekikli ekmek Nasıl Yapılır

Ilık sütü ve mayayı geniş bir yoğurma kabına alarak maya tamamen eriyene kadar karıştırın ve 15 dakika bekletin. Şeker, tuz, yumurta, Ayçiçek yağı, ezdiğiniz sarımsak, kekik ve unu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30-35 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp tekrar yoğurun ve yuvarlak ekmek şekli verip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Ekmekleri 25 dakika daha dinlendirin. Dinlenen hamurların üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp beyaz haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.