ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ PESTO SOSLU KANAPE

Pesto soslu kanape

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pesto soslu kanape tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 16 dilim baget ekmek16 kurutulmuş domates150 gr parmesan peyniriPesto sos için: 8

10 dal taze fesleğen3 dal taze soğan sapı2 çorba kaşığı dolmalık fıstıkYarım çay bardağı zeytinyağı3 diş sarımsak1 çorba kaşığı yoğurt

Pesto soslu kanape Nasıl Yapılır

Pesto sos için; fesleğeni ve soğan saplarını temizleyip kıyın. Sarımsakları soyun. Dolmalık fıstık, sarımsak, zeytinyağı, kıyılmış fesleğen ve soğan sapları ile yoğurdu robotta püre haline getirin.

Fırın ızgarayı ısıtın. Ekmek dilimlerini tepsiye dizip fırında kızartın.

Hazırladığınız pesto sosunu kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Kurutulmuş domatesleri ortadan ikiye kesip ekmeklerin üzerine yerleştirin. Parmesan peynirini rendenin geniş bıçaklı tarafıyla incecik dilimleyip hazırladığınız ekmeklerin üzerlerine paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.