ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ NOHUTLU EKMEK

Nohutlu ekmek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu ekmek tarifi için malzemeler

  • 6 su bardağı un1 çorba kaşığı sıvıyağ45 gr nohut1.5 çorba kaşığı tuzSu

Nohutlu ekmek Nasıl Yapılır

Nohudu yıkayıp havanda dövün. Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin. 1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Nohudu ekleyip karıştırın ve 2-3 misli kabarana kadar bekletin. Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir yoğrulması gerekiyor). Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun.

 Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:41:43

nohutlu ekmeği çok severim ama net bir tarif olmamış mesala boza kıvamındaki hamuru hazırlarken nekadar un kullanmamız gerek olduğunu belirtirseniz birde nohutlar haşlanıkmı dövülecek yoksa nsert şekliylemi olduduğunuda belirtirseniz çoooook sevinirim

STEPHANIE12.10.2016 16:42:28

Bir çay bardağı ılık suya 2 yemek kaşığı un ilave ederek boza kıvamında bir karışım hazırlayın. Nohutlar haşlanmadan önce dövülecek.

Misafir12.10.2016 17:12:52

bizim buralarda bu ekmeğin ismi tatlımayadır.çayın yanında sabah ve ilkindide çok güzel olur.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.