ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ MANTARLI KANAPE

Mantarlı kanape

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı kanape tarifi için malzemeler

  • 8 dilim tost ekmeği200 gr mantar1 soğan2-3 dal maydanoz3 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri1 tatlı kaşığı kekik1 diş sarımsak1 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı tereyağıTuz
  • karabiber

Mantarlı kanape Nasıl Yapılır

Ekmek dilimlerinin kenarındaki kabuklu kısımlarını bıçakla kesip alın. Her iki tarafını tereyağı ile yağlayın. Ekmekleri dörde kesip küçük kareler elde edin. Fırın ızgarada iki tarafını da kızartın.

 Soğan, sarımsak ve maydanozu temizleyip kıyın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve mantarları orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve maydanozu ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. 

Ekmek dilimlerinin üzerine hazırladığınız karışımı paylaştırın. Üzerine parmesan peyniri serpip peynirler eriyene kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.