Kefirli Ekmek

Kefirli Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kefirli Ekmek için

Malzemeler

  • 150 g buğday unu
  • 150 g tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 250 ml kefir
Kefirli Ekmek

Nasıl Yapılır

Unlar, maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Kefiri ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamura şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve 30 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Nefis mi nefis ev yapımı kefir tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo