ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KEFİRLİ EKMEK

Kefirli ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kefirli ekmek tarifi için malzemeler

  • 55 gr tereyağı
  • 3.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 + ¾ su bardağı kefir
  • 1 yumurta akı

Kefirli ekmek Nasıl Yapılır

Tereyağını küçük bir sos tenceresine alıp orta ateşte eritin. Rengi kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 3 dakika ateşte bekletip ocaktan alın. Un, yulaf ezmesi, şeker, biberiye, kabartma tozu, karbonat ve tuzu geniş bir kapta harmanlayın. Kefir ve tereyağını ekleyip karıştırın. Hamuru unlanmış zemine alıp birkaç dakika yoğurun. Hamuru top şekline getirip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Hamurun üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp taze çekilmiş karabiber serpiştirin ve bıçakla 1.5 cm derinliğinde x şeklinde kesik yapın. Fırının içine kaynar su dolu ısıya dayanıklı bir kase koyun. Ekmeği 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp en az 30 dakika beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.