ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KAHVALTI EKMEĞİ

Kahvaltı ekmeği

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kahvaltı ekmeği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2.5~3 su bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su

Üzeri için

  • Un

Kahvaltı ekmeği Nasıl Yapılır

Un, tuz ve mayayı geniş bir yoğurma kabına alarak harmanlayın. Suyu ekleyip bütün malzeme ıslanıncaya kadar bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında bir gün dinlendirin. Ertesi gün mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Üzerine un serpin ve 3-4 kere katlayarak yoğurun. Unlanmış bir kağıt havluya sararak mayalanması için iki saat daha dinlendirin. Mayalanan hamuru bir kalıba alıp üzerine un serpin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 30 dakika kalıbın üzeri kapalı 20 dakika da açık olarak pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.