ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ ETLİ EKMEK

Etli ekmek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli ekmek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 g yağlı dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 2~3 kıl biber
  • 3~4 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hamuru için

  • 500 g un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 350 g ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Açmak için

  • 1 su bardağı un

Etli ekmek Nasıl Yapılır

Unun ortasını açarak havuz yapın. Ortasına yaş maya, su ve tuzu ilave edin. Unun kenarlarından alarak yoğurmaya başlayın. Gerekirse su ilave ederek kıvamlı bir hamur elde edin. Mayalanıp kabarıncaya dek bekletin. İç harcı için kıymayı bir kaba alın. Rendelediğiniz soğan, küp doğradığınız domates, ince kıydığınız maydanoz ve kıl biberleri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın. Dinlenen hamuru 8 bezeye ayırın. Bezelerin üzerine un serperek merdane ile ince açın. Üzerlerine kıymalı harçtan koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 7-10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.