ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ ÇAVDAR EKMEĞİ

Çavdar ekmeği

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çavdar ekmeği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket çavdar ekmek unu
  • 115 ml süt
  • 115 ml su
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Çavdar ekmeği Nasıl Yapılır

Su, süt ve ayçiçeği yağını ekmek pişirme makinesinin yoğurma haznesine alın. Üzerine un, şeker, maya ve tuzu ekleyin. Beyaz ekmek pişirme programına ayarlayın.

Yoğurma işlemi tamamlanınca üzerine yulaf ezmesi serpiştirerek pişirmeye bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:11:47

makinada ekmek pişirmeyi neden tarif ediyorsunuz ki normal fırında tarif edinde bir şeyler öğrenilsin hem fırındaki ekmek daha lezzetli oluyor

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.