ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ KITIR MANTI

Kıtır mantı

Kıtır mantı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıtır mantı tarifi için malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı un
    İçi için:
  • 300 g kıyma
  • 1 adet kuru soğan rendesi
  • 1 yemek kaşı kuru reyhan
  • Tuz
  • Karabiber
    Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşı tereyağı
  • Kuru reyhan
  • Yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Kıtır mantı Nasıl Yapılır

  • Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kapta yoğurup, bir süre dinlendirin. Mayalanan hamuru 2 bezeye bölüp ince şekilde açın. Küçük kareler halinde kesin.
  • Harç için kıyma, rende, soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi bir araya getirip karıştırın. Kesilen hamurların içine iç harcından doldurup mantı şeklinde kapatın. Mantıları kızgın yağda kızartın. Sosu için gerekli tüm malzemeyi sos tenceresinde pişirin. Servis tabağına aldığınız mantıyı, üzerine domatesli sos gezdirdiğiniz yoğurtla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.