ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ ÇAMLICA SİMİDİ

ÇAMLICA SİMİDİ

Çamlıca simidi
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çamlıca simidi tarifi için malzemeler
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar su
  • Tuz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Çamlıca simidi hazırlanışı

  • Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Süt, maya ve toz şekeri ayrı bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırıp una ilave edin. Zeytinyağı, mahlep, bir tutam kadar tuz ve suyu yavaş yavaş ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartın ve bezeleri 15 cm uzunluğunda şeritler elde edecek şekilde açın. İki şeridi uçlarından tutarak ters yönlere doğru bükün ve birleştirin. Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Simitleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!