ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ ANJELİK ERİKLİ GALET

Anjelik erikli galet

Anjelik erikli galet

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Anjelik erikli galet tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 115 g tereyağı
  • 15 g toz şeker
  • Tuz
  • 165 g un
  • 1 yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı krema
  • 1 yumurtanın sarısı

Üzeri için

  • 3-4 Anjelik erik
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Anjelik erikli galet Nasıl Yapılır

  • Hamuru için tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Bir tutam kadar tuz, un, yumurta ve kremayı ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında iki saat dinlendirin.
  • Üzeri için, Anjelik erikleri yıkayıp kurulayın ve yarım ay formunda doğrayıp geniş bir kaseye alın. Taze zencefil, mısır unu ve toz şekeri ilave edip harmanlayın. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Kenarları boş kalacak şekilde hamurun ortasına erikleri dizin ve kenarlarını üzerine kapatın. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.