ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ YULAFLI VE PATATESLİ KROKET

YULAFLI VE PATATESLİ KROKET

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yulaflı ve patatesli kroket tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr patates4 jambon1 çay bardağı konserve mısır4 taze soğan2

3 dal maydanoz3 çorba kaşığı un1 yumurta1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi150 gr yulaf ezmesiTuz

  • karabiberKızartmak için sıvıyağ
Yulaflı ve patatesli kroket Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup rendeleyin. Taze soğan, maydanoz ve jambonu kıyın. Bir kapta patates, soğan, maydanoz, jambon, mısır, ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın.

Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin. Yumurtayı çırpın. Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın. Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Sıvıyağı kızdırın. Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.