Yulaflı Ve Patatesli Kroket

Yulaflı Ve Patatesli Kroket
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yulaflı Ve Patatesli Kroket için

Malzemeler

  • 500 gr patates
  • 4 jambon
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 4 taze soğan
  • 2-3 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 150 gr yulaf ezmesi
  • Tuz
  • Karabiber 

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Yulaflı Ve Patatesli Kroket

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup rendeleyin. Taze soğan, maydanoz ve jambonu kıyın.
  2. Bir kapta patates, soğan, maydanoz, jambon, mısır, ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın.
  3. Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin. Yumurtayı çırpın.
  4. Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın. Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  5. Sıvıyağı kızdırın. Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
  6. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Çıtır çıtır lezzetiyle patates köftesi tarifine mutlaka göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo