ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ÜSKÜP BÖREĞİ

Üsküp böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üsküp böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı su

İç harcı için

  • 4 patlıcan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Arası ve üzeri için

  • 200 g tereyağı

Üsküp böreği Nasıl Yapılır

İç harcı için küp doğradığınız patlıcanları zeytinyağında soteleyin. İnce kıydığınız taze soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın. Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Unlanmış tezhaga alıp bir merdane yardımıyla açın. Üzerlerine tereyağı sürün. Açıp yağladığınız 10 hamuru beşli iki gruba ayırın. Beş hamuru üst üste koyup fırın tepsinizin büyüklüğünde açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Patlıcanlı iç harcı üzerine yayıp, diğer hamuru da aynı şekilde açıp üzerine kapatın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.