ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TENCERE BÖREĞİ

Tencere böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tencere böreği tarifi için malzemeler

  • 4 yufka
  • 500 g lor peyniri
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Tencere böreği Nasıl Yapılır

Isıya dayanıklı 35 cm çapında bir tencerenin her tarafını yağlayın. Yufkaların birini kenarlarından sarkacak şekilde tencereye yerleştirin. Kalan üç yufkayı küçük parçalara ayırarak başka bir kaba alın. Ayrı bir kapta lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Tencereye yaydığınız yufkanın üzerine parçaladığınız yufkaların yarısını yerleştirip peynirli karışımın tamamını dökün. En üste kalan yufkaları yayın. Bir kapta süt, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpın. 3 yemek kaşığını üzeri için ayırdıktan sonra kalan karışımı yufkaların üzerine gezdirin. Tencerenin kenarından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatın. Ayırdığınız karışımı böreğin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Böreğin üzeri kızarınca folyo ile kapatıp yanmasını önleyin. İçinin pişmesi için pişirme süresini uzun tutun. Pişen böreği ılınınca servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Dilimleyip servis yapın.

Bu böreği hazırlarken tencere yerine kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.