ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TAVUK ETLİ BÖREK

Tavuk etli börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g kuşbaşı tavuk eti
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 3 yufka
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam

Tavuk etli börek Nasıl Yapılır

Kuşbaşı tavuk etlerini nohut büyüklüğünde doğrayın. 2 su bardağı su ilave ederek 15 dakika haşlayın. Tavukları süzerek bir tabağa alın. Zeytinyağı ile unu kavurun. Hafif pembeleştiğinde 1.5 bardak tavuk suyu ekleyip çırparak karıştırın. Krema kıvamına gelince muskat rendesi ve tuzu ilave edip karıştırın. Tavuk etlerini ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Yufkaları 4 eşit üçgen parçaya bölün. Her üçgene fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Üzerine tavuklu harçtan yayıp 3-4 parmak genişliğinde sarın. Ardından yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.