ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ SEMBUSEK

Sembusek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sembusek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Hamur için

  • 225 gr un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Sembusek Nasıl Yapılır

Soğanı ince doğrayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelediğiniz sarımsak, patates ve havucu ekleyerek kavurun. Kıymayı ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin. Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini hafif sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan eşit parçalar bölün. Hamurları 15 cm çapında açın. İçerisine hazırladığınız içten koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp börekleri kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.