ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ SEBZELİ ERİŞTE BÖREĞİ

Sebzeli erişte böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli erişte böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 g erişte
  • 4 dal taze soğan
  • 200 g mantar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı tane mısır
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

İç harcı için

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz

Sebzeli erişte böreği Nasıl Yapılır

Erişteyi kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün. İnce doğradığınız taze soğan ve mantarları zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Bezelye, mısır, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Yumurtaları bir kaseye alın ve bir mikser yardımıyla çırpın. Un, süt, zeytinyağı, kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Erişte, sotelenmiş sebzeler ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma ekleyip karıştırın ve hafif yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.