ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PİROŞKİ

Piroşki

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Piroşki tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım litre süt
  • 25 g tereyağı
  • 30 g yaş maya
  • 1 tutam şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 kg un

İç harcı için

  • 3 sap pırasa
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kangal sucuk
  • 4 yemek kaşığı galeta unu

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Susam

Piroşki Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin. Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve üzerini örtüp 30 dakika bekletin. Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sucuğu küp şeklinde doğrayın. Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı soteleyin. Sucukları ilave edip ateşten alın. Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın. Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın. Yuvarlak kurabiye kalıbıyla veya su bardağı ağzı ile kesin. Kenarlarına yumurta akı sürün. Hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan hamurları kapatın ve kenarlarını hafifçe bastırıp yapıştırın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.