ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PIRASALI BÖREK

Pırasalı börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su

İç harcı için

  • 9~10 dal pırasa
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Arası için

  • Eritilmiş tereyağı

Üzeri için

  • Çörekotu

Pırasalı börek Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için pırasaları 2 cm kalınlığında doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Pırasalar yumuşamaya başlayınca tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırıp ocaktan alın. Dinlenen hamuru 9 bezeye ayırın. Daha sonra bezeleri üçerli gruplara ayırın. Üç bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak üst üste koyun ve kenarları tepsiden taşacak şekilde açın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız harcı üzerine yayın. Harç görünecek şekilde hamurun kenarlarını ortaya doğru şekil vererek katlayın. Kenarlarına eritilmiş tereyağı sürün. Çörekotu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.