ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PİLELİ BÖREK

Pileli Börek

Pileli börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pileli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka

Üzeri için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 200 g beyaz peynir

Sosu için

  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı kaymak
  • 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • Tuz

Pileli Börek Nasıl Yapılır?

   
           
  • Süt ve Ayçiçek yağını bir kapta karıştırın. Yufkaları tezgaha serip karışımı üzerlerine sürün. Üzerine peynir serpip büzün ve 5 eşit parçaya bölün. Her bir parçanın ortasından tutup iki ucunu birleştirin ve açılmaması için kürdan geçirin.
  • Sosu için tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Daha sonra sosu böreklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

  • Dilerseniz, hafif ve lezzetli ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.