ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PİLELİ BÖREK

Pileli börek

Pileli börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pileli börek tarifi için malzemeler

  • 3 yufka

Üzeri için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 200 g beyaz peynir

Sosu için

  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı kaymak
  • 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • Tuz

Pileli börek Nasıl Yapılır

  • Süt ve Ayçiçek yağını bir kapta karıştırın. Yufkaları tezgaha serip karışımı üzerlerine sürün. Üzerine peynir serpip büzün ve 5 eşit parçaya bölün. Her bir parçanın ortasından tutup iki ucunu birleştirin ve açılmaması için kürdan geçirin.
  • Sosu için tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Daha sonra sosu böreklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.