ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ MUSKA BÖREĞİ

PEYNİRLİ MUSKA BÖREĞİ

8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli muska böreği tarifi için malzemeler
  • 3 hazır yufka1 soğan4 patates2 yumurta4 çorba kaşığı yoğurt1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri1 çay bardağı sıvıyağÜzeri için Çörek otu
Peynirli muska böreği Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayıp soyun. Ezerek püre haline getirin. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağın yarısını bir tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.

Derin bir kâseye patates püresi, soğan ve kaşarpeynirini alıp iyice karıştırın.

Yoğurdu bir kaba alıp kalan sıvıyağı ve 1 yumurtayı ekleyin. İyice çırpın.

Yufkaları 6-7 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. Üzerlerine yoğurtlu karışımı bir fırça ile sürün. Şeritlerin uç kısımlarına 1?er kaşık iç malzemeden koyup üçgen şeklinde katlayarak sarın.

Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan 1 yumurtayı çırpıp sürün. Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.