ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PATLICANLI BÖREK

Patlıcanlı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 5 patlıcan
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 közlenmiş kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Patlıcanlı börek Nasıl Yapılır

İç harcı için patlıcanları közleyip içini çıkarın. Süzgece alın ve suyunu süzün. Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Patlıcanları ve küp doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp yoğurun ve 4 bezeye ayırın. Her bezeyi unlanmış tezgahta ince açın. Soğuyan iç harcından üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. 4-5 cm kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.