ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ BÖREK

Patatesli börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • Tuz
  • 4 su bardağı su

İç harcı için

  • 3 orta boy patates
  • 125 g lor peyniri
  • 3~4 dal maydanoz
  • 3~4 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Patatesli börek Nasıl Yapılır

Derin bir yoğurma kabına buğday unu, maya ve tuzu alın. Üzerine yavaşça suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlenmeye bırakın. İç harcı için haşlayıp kabuklarını soyduğunuz patatesleri ezerek püre haline getirin. İçerisine lor peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Böldüğünüz hamuru elinizde hafif açarak içerisine patatesli harçtan ekleyip hamuru kapatın. Elinizle yuvarlayıp bastırın. Ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.