ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PASTIRMALI ÇARŞAF BÖREĞİ

Pastırmalı çarşaf böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı çarşaf böreği tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1~2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3.5~4 su bardağı un

İç harcı için

  • 400 g dil peyniri
  • 200 g dilimlenmiş pastırma

Arası için

  • 50 g tereyağı
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

Pastırmalı çarşaf böreği Nasıl Yapılır

Mayayı küçük bir kasede toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin. Kalan süt, Ayçiçek yağı ve tuzu ilave edip karıştırın. Azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamur toparlanmaya başlayınca unlanmış tezgaha alın. 5-10 dakika daha iyice yoğurup hamuru 8 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini erittiğiniz tereyağı ve Ayçiçek yağı karışımıyla yağlayıp, üst üste yerleştirin. 8 yufkalık grubu bütünüyle tutup ters çevirin. Böylece en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun. Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin. İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, rendelenmiş dil peyniri ve pastırma yerleştirin. Rulo şeklinde sarın ve U şeklinde katlayarak tepsiye yerleştirin. Üzeri için eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısını küçük bir kasede karıştırın. Fırçayla böreğin üzerine sürün. Öncede ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.