ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PAŞA BÖREĞİ

Paşa böreği

Paşa böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Paşa böreği tarifi için malzemeler

Hamur için:

  • 3 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Yaklaşık 3.5 su bardağı un

Kızartmak için:

  • Yeteri kadar sıvı yağ

Üzeri için:

  • 400 g az yağlı dana kıyma
  • 1 su bardağı dolmalık çam fıstığı
  • 100 g tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 demet maydanoz
  • Yeteri kadar sarımsaklı yoğurt

Ayrıca:

  • 3 litre su

Paşa böreği Nasıl Yapılır

  • Hamur için yumurtaları derin bir kaba kırın. Tuzu ve unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerektiği kadar su ilave ederek sert ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan pasta tabağı büyüklüğünde ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın. Yufkaları bol yağda sararıncaya kadar kızartıp alın.
  • Tereyağını geniş bir tavada eritin. Fıstıkları tavaya koyup karıştırarak, sararıncaya kadar 2-3 dakika kavurun. Kıymayı ekleyerek 8-10 dakika daha kavurun. Tuzu ve baharatları ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Bir tencerede yaklaşık 3 litre suyu kaynatın. Kızarttığınız yufkalardan birini suya atıp 2-3 dakika kadar haşlayın ve el süzgeciyle alıp büyük bir servis tabağına koyun. Üzerine kıymalı harçtan 2-3 yemek kaşığı kadar yayın. Aynı işlemleri uygulayarak 5-6 katlı bir börek oluşturun. Üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurt gezdirip kızgın pul biberli yağ gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.