Midye Börek

Midye Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Midye Börek için

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
Midye Börek

Nasıl Yapılır

  1. Su ve sütü karıştırarak ocakta ısıtın. Isınan süte tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın. Sos soğurken peyniri rendeleyip, kıydığınız maydanozlarla karıştırın. Yufkaların her birini 4 eşit parçaya bölün. Üçgen parçayı mutfak tezgahına serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde sürün. Sivri ucundan tutup geniş kenarın ortasına doğru büzerek, kenarlarını birleştirin. Uç kısmına 2 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyarak kapatın ve yukarıdan aşağıya doğru sarın.
  2. Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların üzerine kalan sosu gezdirin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımıyla sürün. İsteğe göre çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo