ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ MİDYE BÖREK

MİDYE BÖREK

Midye börek
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midye börek tarifi için malzemeler
  • 3 yufka

İçi için:

  • 2-3 dilim balkabağı
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Arası için:

  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
Midye börek Nasıl Yapılır

  • İç harcı için balkabağını rendeleyip bir kaba alın. Yumurtayı çırparak ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. 1 yufkayı mutfak tezgahına serin. Üzerlerini bir fırça yardımıyla yağladığınız yufkaların her birini 4 eşit parçaya bölün. Yufkaları geniş kısımlarından uç kısmına doğru parmağınızla ittirerek büzdürün. Büzülen parçayı uç kısımlarından birleştirin. Birleşim ucuna balkabaklı harçtan koyup, kenarlarını hafifçe katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
  • Göbekte yer alan büzgü kısmına geldiğinizde sarma işlemini bırakın. Büzgülü kısmı alıp rulo yaptığınız kısmın üzerine kapatın. Midye şeklini alan börekleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine ayçiçek yağı sürdüğünüz börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!