ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ MANTARLI SARMA BÖREK

> MANTARLI SARMA BÖREK
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı sarma börek tarifi için malzemeler
  • Hamur için:1 kg patates2 yumurta3 su bardağı unTuz
  • karabiberİç malzeme: 500 gr mantar2 soğan50 gr margarinYarım çay bardağı süt kremasıYarım limonun suyuTuz
  • karabiber
Mantarlı sarma börek Nasıl Yapılır

Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin. Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve yoğurup katı bir hamur haline getirin.

Kremayı limon suyu ile karıştırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup küçük doğrayın. 40 gr margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile 18 cm çapında açıp üzerine limonlu krema sürün. Mantarlı içi paylaştırıp iki kenarını içe doğru katlayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Malzemeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayıp hazırladığınız mantarlı sarma börekleri dizin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp böreklerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.