ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KUZU ETLİ SEBZELİ BÖREK

> KUZU ETLİ SEBZELİ BÖREK
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu etli sebzeli börek tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı un1 çay kaşığı tuz1 çorba kaşığı yoğurt1 yumurta1 su bardağı suİç malzeme: 1 yumurta1 patates250 gr kuzu kuşbaşı1 soğan1 havuç2 çorba kaşığı et suyuTuz ve karabiber
Kuzu etli sebzeli börek Nasıl Yapılır

Un, tuz, yoğurt, yumurta ve suyu bir kapta karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp 20 dakika bekletin. 

Patates ve soğanı soyup doğrayın. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı etleri bir tavaya alıp hafifçe kavurun. Patates, soğan ve havucu ilave edip karıştırın. Et suyu, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.

 Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru dörde bölüp her parçasını 15 cm çapında açın. Etli karışımı hamurların ortasına paylaştırıp iki ucunu üstte birleştirin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.