ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KURU FASULYELİ BÖREK

> KURU FASULYELİ BÖREK
6 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru fasulyeli börek tarifi için malzemeler
  • 4 hazır yufka1 su bardağı kuru fasulye1 su bardağı sıcak su1 soğan11 çorba kaşığı sıvıyağ1 su bardağı yoğurt2 çay bardağı sütTuz
  • karabiber
Kuru fasulyeli börek Nasıl Yapılır

 Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanı kavurun. Fasulye, su, tuz ve karabiberi ekleyip tavayı ocaktan alın.

Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. Birinci yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yayın. Üzerine 3 çorba kaşığı süt gezdirin. Fasulyeli harcın üçte birini yayın.

İkinci yufkayı buruşturarak tepsi büyüklüğünde yayın. Süt ve iç malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayıp sıralamayı yufka ile tamamlayın. Dışa sarkan yufkayı içe doğru kıvırın. Yoğurt ile 7 kaşık yağı bir kapta karıştırıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.